Julen på Vasamuseet 2025
Till årets julmeny har vi använt noggrant valda råvaror för att skapa våra julfavoriter, med klassiska Svenska smaker som ligger oss varmt om hjärtat. Allt är lagat från grunden av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kollegor i köket.
Välkomna att fira julen hos oss på Vasamuseets Restaurang.
JULMIDDAG I VASAMUSEETS RESTAURANG 2025 (Gäller perioden 22/11 – 21/12)
Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat en snaps själv (dill, citron och fänkål) och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).
Vi serverar julmiddagen vid bordet, på våra ekplankor, förutom varmrätten som kommer på tallrik. Innan middagen serverar vi ett glas hemgjort glögg och pepparkaka.
MENY
Första serveringen
Klarinlagd sill med picklad lök, äggkräm, rågsmulor och krasse
Hasselbackspotatis med löjrom och syrad grädde
Laxtartar med forellrom
Fläskterrin med grov senap och tunnbrödschips
Gravad entrecôte fylld med svampkräm serverad med picklade kantareller och lingon
Andra serveringen
Kalvfilé serverad med glöggbrässerad rödkål, potatiskaka samt rödvinssås smaksatt med stjärnanis och fikon.
Tredje serveringen
Friterad Camembert med hjortron
Creme brûlèe på apelsin
Chokladmousse med hallon
Wienernougat
VASAS TRERÄTTERS JULMIDDAG I SKEPPSHALLEN 2025 (Gäller perioden 22/11 – 21/12)
Till årets julmeny har vi handplockat råvaror från närliggande gårdar och från leverantörer i norr och satt ihop våra julfavoriter med klassiska svenska smaker. Allt är lagat från grunden med ekologiskt fokus av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kockar. Anders Cedermark, restaurangchefen, har kryddat några av snapsarna själv och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).
MENY
Förrätt
Granatäpplegravad laxloin serverad med havtorn- och morotskräm, torkad svartkål, äggulekräm, rättika och örter
Varmrätt
Kalvfilé serverad med potatiskaka, rödvinssås smaksatt med stjärnanis och fikon. Glöggbrässerad rödkål
Dessert
Chokladmousse med hallonkompott
Saffran- och ingefärsparfait samt mandelflarn
Lunch
Lunch serveras endast i Restaurangen. Första sittning kl 12.00 och andra sittning kl 14.00.
Middag
Middag serveras i restaurangen och i Skepsshallen. Tid enligt önskemål.
PRISER
I år välkomnar vi endast slutna sällskap på minst 35 personer och upp till 700 personer.
GRÖN JUL
Till de som hellre äter ett grönt alternativ så komponerar vi ihop det tillsammans med köksmästaren. Detta bör förbeställas samtidigt som övriga beställningar av mat och dryck.
NEJ TACK JULMAT?
Om ni inte är intresserade av julmat, erbjuder vi självklart andra vällagade alternativ som passar alla smaker. Njut av en måltid som är i din smak, oavsett säsong!
PRISER
Julmiddag i restaurangen kväll; 850 kr
Julmiddag i Vasamuseet; 925 kr
Jullunch 750 kr
Priser ex. moms.
Givetvis kan ni även boka en visning av Vasaskeppet innan er middag,
Restaurangen/anläggningen återkommer till dig inom kort.
Vårt mål är att skapa den ultimata julbordsguiden, där du enkelt får en bra överblick och information om vilka julbordsmöjligheter som finns samt hittar det bästa julbordet för ert sällskap! Vi som jobbar med Julbordsguiden älskar julens traditioner, i synnerhet julbord.
Vi drivs av möjligheten att kunna samla och lista det stora utbudet av fantastiska möjligheter till julfirande som finns i hela landet. Vare sig det gäller en gemytlig julmiddag med familjen eller en stor sprakande julfest för företaget.
Nya julbord tillkommer under hela säsongen, så håll gärna kontakten med oss via Facebook och Instagram. Vi arbetar även med Sveriges största julsajt www.juligen.se.
Läs mer om Julbordets historia och maträtterna på julbordet.
Vårt mål är att skapa den ultimata julbordsguiden, där du enkelt får en bra överblick och information om vilka julbordsmöjligheter som finns samt hittar det bästa julbordet för ert sällskap! Vi som jobbar med Julbordsguiden älskar julens traditioner, i synnerhet julbord. Vi drivs av möjligheten att kunna samla och lista det stora utbudet av fantastiska möjligheter till julfirande som finns i hela landet. Vare sig det gäller en gemytlig julmiddag med familjen eller en stor sprakande julfest för företaget.
Nya julbord tillkommer under hela säsongen, så håll gärna kontakten med oss via Facebook och Twitter. Vi arbetar även med Sveriges största julsajt www.juligen.se.
Läs mer om Julbordets historia och maträtterna på julbordet.
Om ni serverar julbord eller arrangerar andra julevenemang och vill synas är ni varmt välkomna att kontakta oss. Läs mer om att synas på Julbordsguiden.
(Kontakt till respektive restaurang hittar du i faktarutan ovan).
E-post: info@julbordsguiden.se
Telefon Julbordsguiden: 08-410 061 22
Här kan du läsa mer om oss.
©2025 Julbordsguiden.se.
Utvecklad av Joomlaproffs.se och Bloom.se