Traditionellt julbord på herrgård i Stockholm. Vårt hemlagade julbord står uppdukat varje dag från 25 november till julafton på Rissne Gård i Stockholm. Så ta en paus och ta med dig kollegor, familj och vänner och njut av vårt omtyckta traditionella julbord i mysig miljö.
Sittningar Julbord 2024
Måndag 12.00- 14.00
695:- (355:-/barn)
Måndag 15.00-18 .00 & 19.00- 22.00
795:- (3555:-/barn)
Tisdag-Fredag 11.30- 14.00
795:- (355:-/barn)
Tisdag-Fredag 15.00-18.00 & 19.00-22.30
995:- (355:-/barn)
Lördagar middag 15.00-18.00, 19.00-22.30
995:- (355:-/barn)
Söndagar 15.00-18.00
995:- (355:-/barn)
Julafton 11.00-14.00, 15.00-18.00, 19.00-22.00
1195:- (455:-/barn)
Vid bokning av större sällskap +20p, tar vi ut en bokningsavgift på 5000:-. Ej återbetalningsbart. Vid avbokning av hela sällskap ska det ske 10 dagar innan besöksdatum. Vid avbokning av enstaka deltagare skall det ske senast 48 timmar innan besökstillfället. Senare avbokningar debiteras fullt. Barn = 2 – 12 år.
Vårt sillbord:
Klassiskt inlagd sill, Senapssill, Ört- och vitlökssill, Citronsill, Västerbottensill, Tomat- och basilikasill, Vodka- och svartvinbärssill.
Peters klassiska sillsallad, Matjessill med tillbehör, Rissne Gårds Matjessilltårta, Inlagd strömmingsflundra, Kräftströmming och Löjromsgravad strömming, Gubbröra, Nubbesallad.
Vårt kalla fiskbord:
Rissne Gårds kallrökta lax, Hemgravad lax, Rissne Gårds varmrökta lax, Inkokt lax. Vi kommer även röka och grava andra fiskar efter tillgång.
Hemlagad paté på lax och saffran, Rissne Gårds skagenröra, Kräftröra med Västerbottenost, laxtartar, Hemrökta Rökta räkor, Ägghalvor med majonnäs och räkor.
Tillbehör fisk:
Hovmästarsås, Romsås, Örtagårdssås, Dillmajonnäs, Aioli, Smetana, Gräslök, Rödlök, Citron.
Vårt bord med kallskuret:
Vår egen rökta korv på Hjort och Gårdsgris,Pistagenötter och karl johan svamp, Hemkokt Julskinka på gårdsgris griljerad på traditionellt vis, Rissne Gårds kalv och kycklingleverpastej, Peters kalvsylta. Hemlagad Lantpaté , Rökt ankbröst, Rökt Lammstek, Alspånsrökt Hjortstek, Alspånsrökt Renstek, Munsökorv, Bokspånsrökt Renkorv.
Tillbehör kallskuret:
Syrade grönsaker, Inlagda betor i olika färger, Syltade kantareller, Cornicons, Saltgurka, Smörgåsgurka.Soltorkade Coqtailtomater, Hemkokt Äppelmos, tre sorters Senapar, Rödbetssallad, Cumberlandsås,
Vegetariska alternativ:
Potatispaté med syltade kantareller, Mariannes grönsakspaté, ägghalvor med vegetarisk tångrom, Vegan Aubergin “sill”,Rödbetor med chèvre, valnötter och surdegskrutonger, Ugns grillierad Rotselleri, Rostad Blomkål, Gravade Morötter, Rissne gårds vintersallad, Potatis Sallad.
Vår “Varma Spis”:
Hemlagade köttbullar på högrev, prinskorvar på gårdsgris, kokt julkorv, lågtempererad Gårdsgrissida med krispig svål, Rissne Gårds krämiga Jansons frestelse.
Gräddkokt grönkål, Hemkokt rödkål med äpple och rödvin, honungslungad brysselkål med cashewnötter,Hemsyrad Surkål, Citron och honungsbakad Spetskål, Rissne Gårds kålrotslåda, Omelett med egen plockad svamp, Västerbottenpaj.
På beställning gör vi även:
Lutfisk med ärtor och vitsås, Dopp i Grytan med vörtbröd och Julgröt.
Våra ostar från Svenska Gårdsmejerier:
Fyra handgjorda ostar utvalda med omsorg serveras med våra marmelader.
By Gårdsbageri i Östervåla bakar vårt surdegsknäckebröd. Ni hittar även hembakad vört och surdegsbröd i vår brödkorg.
På “gottebordet”:
Saffranspannkaka, Toskabakade äpplen, inkokta päron, Glögg pannacotta, Chokladmousse, Ris à la Malta, Polkagrisar. Fyllda mandelmusslor
Kladdkaka med vispgrädde, Marsipanstubbe, Hemkokt Knäck, Ischoklad, Hemkokt kola, Mintkyssar, Fudge, Choklad Tryffelar, Rostade mandlar, mjuk Pepparkaka och mycket mer.
Utbudet på Julbordet kan variera efter tillgång.
Varmt Välkomna!
/Peter och Marianne
Restaurangen/anläggningen återkommer till dig inom kort.
Vårt mål är att skapa den ultimata julbordsguiden, där du enkelt får en bra överblick och information om vilka julbordsmöjligheter som finns samt hittar det bästa julbordet för ert sällskap! Vi som jobbar med Julbordsguiden älskar julens traditioner, i synnerhet julbord. Vi drivs av möjligheten att kunna samla och lista det stora utbudet av fantastiska möjligheter till julfirande som finns i hela landet. Vare sig det gäller en gemytlig julmiddag med familjen eller en stor sprakande julfest för företaget.
Nya julbord tillkommer under hela säsongen, så håll gärna kontakten med oss via Facebook, Instagram och Twitter. Vi arbetar även med Sveriges största julsajt www.juligen.se.
Läs mer om Julbordets historia och maträtterna på julbordet.
Vårt mål är att skapa den ultimata julbordsguiden, där du enkelt får en bra överblick och information om vilka julbordsmöjligheter som finns samt hittar det bästa julbordet för ert sällskap! Vi som jobbar med Julbordsguiden älskar julens traditioner, i synnerhet julbord. Vi drivs av möjligheten att kunna samla och lista det stora utbudet av fantastiska möjligheter till julfirande som finns i hela landet. Vare sig det gäller en gemytlig julmiddag med familjen eller en stor sprakande julfest för företaget.
Nya julbord tillkommer under hela säsongen, så håll gärna kontakten med oss via Facebook och Twitter. Vi arbetar även med Sveriges största julsajt www.juligen.se.
Läs mer om Julbordets historia och maträtterna på julbordet.
Om ni serverar julbord eller arrangerar andra julevenemang och vill synas är ni varmt välkomna att kontakta oss. Läs mer om att synas på Julbordsguiden.
(Kontakt till respektive restaurang hittar du i faktarutan ovan).
E-post: info@julbordsguiden.se
Telefon Julbordsguiden: 08-410 061 22
Här kan du läsa mer om oss.
©2024 Julbordsguiden.se.
Utvecklad av Joomlaproffs.se och Bloom.se